Chci nezávaznou nabídku
+420 272 705 789
Search
MenuMENU

×

Horsch Avatar SW

Výrobce: Horsch

Dostupnost: na dotaz

Nová kapitola přímého setí firma HORSCH za 30 let budování svého jména dokázala, že i první secí exaktory jsou plně využitelné, a že mají stále co říci současnosti. Podrobný popis



Soubory ke stažení:



Podrobný popis

Nová kapitola přímého setí

Firma HORSCH za 30 let budování svého jména dokázala, že i první secí exaktory jsou plně využitelné, a že mají stále co říci současnosti. Když se vrátíme na počátek podnikání Michael Horsch, vidíme tedy stroje pro přímé setí do nezpracované půdy.
Tehdejší argumenty byly: Omezit zasahování do půdy, podpořit půdní organismy a snižovat náklady v kontextu klesajících cen za agrární produkci. Po otevření východních trhů v roce 1990 se rázem objevil veliký zájem o bezorebnou techniku. Velké rozlohy východních podniků také nebyly vhodné pro aktivně poháněné secí kombinace.
Na základě zkušeností s nezpracovávanou půdou vyvinul Michael Horsch radličkovou secí techniku pro východní trhy, která se až do současnosti úspěšně uplatňuje. Později se také objevily první poptávky po přímých secích strojích na bázi kotoučových botek. Podobná potřeba byla patrná také na latinskoamerických trzích, aby se omezil pohyb s půdou a zlepšila ochrana proti erozi.
Také v Evropě časem zesílila poptávka po jednokotoučových secích strojích - speciálně v souvislosti s rozšířením pěstování meziplodin a také pro výsev hlavních plodin v regionech s nastupující problematikou rezistentního zaplevelení. Na části Anglie, Německa a Francie se nové metody výsevu s omezeným pohybem půdy výrazně rozšířily - a to je jasné zadání pro Avatar.

Koncepce stroje

  • Maximální výkonnost pro velké podniky:
    o    Pracovní záběr 12 m.
    o    Zásobní vůz z osvědčené řady Pronto.
    o    Určen pro nejvyšší nároky a maximální plošné výkony v sezóně.
  • Zásobní vůz
    o    Objem 12 000 litrů pro maximální výkony.
    o    Rozdělení na dvě komory 50 : 50 pro osivo / osivo nebo osivo / hnojivo (aplikace G & F, osivo s hnojivem v jedné drážce).
  • Nízký tahový odpor díky malému pohybu s půdou.
  • Obratnost díky kompaktní stavbě.
  • Malé tahové nároky díky nízké vlastní hmotnosti stroje.


    Horsch Avatar SW 12 SW
    Pracovní záběr (m) 12,00
    Přepravní šířka (m) 4,36
    Přepravní výška (m) 5,28
    Délka (m) 11,65
    Hmotnost (kg) 19 160
    Objem dvoukomorového zásobníku (l) 12 000 (50:50)
    Taková síla (kW/k) 205 / 280





Rád bych poptal

Stisknutím tlačítka "odeslat" uděluji souhlas se zpracováním osobních údajů.